Salt la continut


Fotografie

vinuri


  • Please log in to reply
8 raspuns(uri) in acest subiect

#1 himere2005

himere2005

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6016 Mesaje:
  • Dispozitie:incendiara
  • Sex:Feminin

Postat 12 February 2007 - 01:45 PM

vinurile ne imbie cu aroma lor si alaturi de o muzica adecvata (ex.frantuzeasca, in surdina) pot face minuni ;)

am sa va rog daca gustati ceva si va place sa scrieti 2 cuvintele si aici, poate testeaza si ceilalti. noi (eu si sotul) preferam vinuri demidulci, dar n-as refuza nici un vin sec ;) la o friptura. sa va spun ce ne place noua, acum la noi avem si limita de pret, adica nu prea ne aruncam la ceva foarte fin...
- busuioaca de bohotin si busuioaca de pietroasa
- cotnari
- murfatlar si cam tot ce tine de murfatlar (vinul calugarului)
- beciul domnesc
- sange de taur
de ex. lacrima lui ovidiu ni s-a parut prea dulce

#2 himere2005

himere2005

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6016 Mesaje:
  • Dispozitie:incendiara
  • Sex:Feminin

Postat 12 February 2007 - 02:16 PM

vroiam sa mai discutam tot in cadrul subiectului despre cum se servesc vinurile, la ce temperatura, langa ce mancare se potrivesc
de ex. un vin demidulce sau dulce merge la desert cel mai bine, cel sec la fripturi iar la ciorbe sa nu va prind cu vinuri alaturi :lol:

#3 alex25

alex25

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 900 Mesaje:
  • Sex:Masculin

Postat 12 February 2007 - 03:15 PM

Tip: vinul rosu se bea la temperatura camerei, nu rece.

#4 honey79

honey79

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1103 Mesaje:
  • Din:Texas, SUA
  • Sex:Feminin

Postat 12 February 2007 - 06:31 PM

Vinul alb merge foarte bine cu pestele si branzeturile.
Vinul rosu, la fripturi si preparate din carne rosie.

#5 himere2005

himere2005

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6016 Mesaje:
  • Dispozitie:incendiara
  • Sex:Feminin

Postat 12 February 2007 - 06:37 PM

ce stiti de accesorii? de ex. in frapiera se servesc si vinurile sau numai sampania?

#6 honey79

honey79

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1103 Mesaje:
  • Din:Texas, SUA
  • Sex:Feminin

Postat 12 February 2007 - 06:41 PM

Himerus dragut... uite aici un link , cred eu...super-folositor :
http://www.pietroasa.ro/wineguide.php

#7 _noni_

_noni_

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 995 Mesaje:
  • Dispozitie:de zana;)
  • Sex:Feminin

Postat 12 February 2007 - 06:48 PM

aici este un site care prezinta diferite accesorii necesare la servirea vinului!

}{

#8 Sexymom

Sexymom

    Jaguar

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9086 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):170
  • Greutate dorita:61

Postat 12 February 2007 - 06:55 PM

Acum depinde si ce vin bei.
De ex. noi luam un vin nobil , scump , pe care il savuram impreuna cu o branza curado, tare si un pic sarata intotdeauna la temperatura camerei si nediluat cu apa minerala, il servim in cupe inalte cu picior lung si gura foarte larga.Nu mai mult de 50 ml in pahar.
Alt tip de vin rosu il folosim pt. vanat si fripturi in suc propriu.
Vinul alb la peste, salate si in zilele mai calduroase, de multe ori insotit cu ceva aperitiv.Foarte rece.

#9 alex25

alex25

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 900 Mesaje:
  • Sex:Masculin

Postat 12 February 2007 - 07:58 PM

Mai vin si eu cu niste recomandari...

1. Spre sfarsitul mesei se recomanda servirea de vin rosu. Se recomanda si vinurile licoroase.
2. Dupa cafea se recomanda vinarsul, rachiu, tuica, lichioruri calitative.
3. Vinurile seci albe si rosii pot fi servite pe intreg parcursul mesei, dar e mai bine de servit toata gama vinurilor.

Vinuri care se potrivesc la diverse mancaruri

* carnea alba de vitel, de miel, de porc, de pasare - vinuri rosii, usoare (ex: Feteasca Neagra, Pinot Noir)
* carne de pasare de vanat - vinuri suave,fine, elegante (ex: Muscat Ottonel, Feteasca Alba)
* ficat de rata sau gasca - albe, seci, corpolente (ex: Riesling Italian)
* branza proaspata, branza topita - vinuri dulci, aromate, albe & roze (ex: Tamioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Busuioc de Pietroasa)
* mancaruri de desert - vinuri licoroase sau dulci naturale (ex: Tamaioasa Romaneasca, Tamaios de Pietroasa, Muscat Ottonel)
* peste, moluste, raci - albe seci

Mancaruri care se potrivesc la diverse vinuri

* vinuri rosii, intense, corpolente - carne de oaie, vanat mare
* vinuri albe - paste, carne de pasare, sosuri albe, creier, fructe de mare etc. - in general mancaruri mai putin colorate
* vinuri albe, delicate - branzeturi, legume, specialitati picante
* vinuri dulci - desert, crème, prajituri
* vinuri roze-rosii - carne de porc, carne de vita, vanat cu pene

Sunt si unele alimente cu gust neutru, care merg la orice vin: pesmeti, paine alba, unt, cascaval, mere.

Revenind la temperatura de servire a vinului

* vinurile albe si rose seci - temperaturi scazute - 8-12 C
* vinurile rosii, usoare se servesc - temperatura subsolului - 10-12 C
* vinurile rosii, tari, corpolente - temperatura incaperii - 18-19 C
* vinurile albe demidulci, licoroase, vinurile spimante, sampania - temperaturi mici - 6-8 C

In plus, vinurile vechi se vor servi la temperaturi mai ridicate decat vinurile tinere.

Ca si metoda de aducere a vinului la temperatura de servire NU se recomanda: inghetarea vinului, introducerea bucatilor de ghetata in vin, pastrarea la frigider mai mult de 2 h, incalzirea acestuia.




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi