Salt la continut


Primavara

Inregistrat la: 18 Apr 2017
Offline Ultimul click: Astazi, 04:32 PM
-----

Mesajele mele

In subiectul:Mişcare şi Mâncare Sănătoasă - Toată Viaţa

Ieri, 04:58 PM

Mulţumesc mult pentru răspuns, Anca!

 

Dacă ai avea un pic de timp liber, ai putea să scrii meniul tău vegan în câteva zile? Mi-e foarte greu să ţin post şi să mănânc sănătos, nu reuşesc să-mi iau toţi nutrienţii când renunţ la ouă, carne şi lactate. Aş avea nevoie de puţină inspiraţie. Nu mai pot ţine post ca acum câţiva ani când era suficient să mănânc pâine şi cartofi. Acum simt că am nevoie din toate ca să trec cu bine peste zi. Mi-ar prinde tare bine dacă ai putea şi nu e prea mare deranjul :)


In subiectul:Smoothie/soup Challenge + 10 Min Sport

Ieri, 12:35 PM

24 iunie

 

1 oră drumeţie


In subiectul:Smoothie/soup Challenge + 10 Min Sport

22 June 2017 - 10:03 PM

22 iunie

 

smoothie


In subiectul:Mişcare şi Mâncare Sănătoasă - Toată Viaţa

21 June 2017 - 07:22 PM

mulţumesc, Sita!


In subiectul:Mişcare şi Mâncare Sănătoasă - Toată Viaţa

21 June 2017 - 08:13 AM

Anca, eu nu mănânc zahăr propriu zis, de exemplu nu-mi pun în cafea - beau rar cafea, doar în scop medicinal :p în ceai nu folosesc, la smoothie-uri nu folosesc. Şi chiar ador ciocolata neagră.

 

În schimb mănânc multe dulciuri aiurea  care îs pline de zahăr: biscuiţi, patiserie, ciocolăţi cu mult zahăr, dulceaţă. Şi dacă în capul meu renunţ la zahăr pentru mine asta înseamnă că renunţ la dulciuri. Cică atunci când mănânci produse cu zahăr îţi creşte insulina foarte mult şi dacă îţi creşti constant insulina peste niveluri normale - devii rezistent la insulină, ceea ce împiedică arderea grăsimilor. Deci nu e tot una daca mănânc 1000 calorii de dulciuri pe zi sau 1000 calorii de legume.

 

Şi văd  pe mine nişte chestii, simt că aici e problema la mine. Când devii rezistent la insulină ai niveluri de glicemie anormale şi ai pofte mari, mai ales de dulciuri. Deci e un cerc vicios. Aş putea renunţa la dulciuri cu zahăr, dar vorba ta, trebuie să am alte alternative sănătoase care să nu îmi ridice insulina (cum ziceai de miere).

 

 

P.S. Ştiu să folosesc Excel... Mă mai gândesc, tot mi se pare mult că trebuie să cântăresc tot ce mănânc....


Aici e un video foarte clar în care explică Jon Gabriel treaba cu insulina, eu sunt cam nedormită şi nu ştiu cât am fost de coerentă în scris.

 

https://www.facebook...16386738409936/