Salt la continut


Primavara

Inregistrat la: 18 Apr 2017
Offline Ultimul click: Ieri, 05:21 PM
-----

#780931 Organizarea Dietei

Postat de Primavara on Ieri, 10:10 AM

Sunt convinsă că pe termen lung ceva-ceva se va simţi şi la cântar dacă mă ţin de mâncat salate şi menţin pâinea la maxim 2-3 felii pe zi. Şi chiar dacă nu am cântar, am nişte poze din decembrie 2016 care ar putea fi folosite ca şi termen de comparaţie. O să mă îmbrac cu aceleaşi haine şi să compar vizual. Ar putea fi interesant!

 

Eu când am probleme cu digestia îmi fac un ceai de obligeană! E miracolul din bucătăria mea. E bun şi pentru sistemul nervos, recomand tuturor care aud că au probleme, e un remediu foarte puternic şi efectele apar rapid.

 

Keep on keeing on... :)
#780865 Organizarea Dietei

Postat de Primavara on 19 May 2017 - 01:40 PM

Merge bine treaba: alerg seara, mănânc salate, dorm suficient, ies în natură. Mă simt bine şi am energie! :)
#780630 Organizarea Dietei

Postat de Primavara on 14 May 2017 - 02:08 PM

The Themes of Emotional Obesity

Any intrusion of your “boundaries” can cause emotional obesity
because the fat can symbolically widen your boundaries. Fat can
create distance between you and the person, thing, or situation
that is infringing on your space. All forms of abuse, whether
physical, mental, or emotional, are violations of boundaries.

 

citat din Jon Gabriel, The Gabriel Method
#780628 Organizarea Dietei

Postat de Primavara on 14 May 2017 - 01:05 PM

Întocmai Sita :) cursul pe care l-am încheiat a fost ţinut de o psihoterapeută care tocmai prin întrebările pe care ni le-a pus ne-a făcut să ajungem singuri la concluzia că până nu ne rezolvăm traumele nu putem să relaţionăm suficient de bine cu copilul şi cu cei din jurul nostru. Ne-a ajutat să ne cunoaştem mai bine şi de când am început cursul am început să fac schimbări majore în mine şi în exterior. Pe lângă curs mai am pe cineva care mă ajută în problemele interioare majore.

 

Salatele sunt prezente în continuare pe masă, fac plimbări lungi cu copilaşul şi încerc să stau cât mai mult timp în mijlocul naturii, asta simt că mă echilibrează.

 

Mă simt bine, mă simt sanătoasă, cred că se resimt deja beneficiile consumului de legume crude, zilnic. Tot mai multe haine se aşează frumos pe mine, burta e mai mică. Nu ştiu dacă am slăbit şi pe cântar, dar e minunat cum problema asta a devenit secundară... mă simt bine şi văd transformări pe corpul meu. Poate că sunt pregătită să slăbesc. Poate că mă simt suficient de în siguranţă să dau "protecţia" de grăsime jos de pe mine. 
#780565 Organizarea Dietei

Postat de Primavara on 12 May 2017 - 01:00 PM

Treburile merg bine, salatele curg gârlă. Mănânc orice vreau, dar combin cu câte o salată de crudităţi, gigantică. Mai mănânc şi câte un pic de ciocolată când am chef, dar 95% mănânc sănătos, gătit de mine, fără E-uri şi zahăr. Aş vrea să ajung la un cântar, chiar sunt curioasă dacă am dat jos din kilograme. Blugii nu-i mai pot lua fără curea, deci am un non scale victory :D

 

La mine grăsimea e concentrată în special în jurul taliei, în rest am picioare frumoase şi braţe ok. Am mai observat că din cauză că nu stau dreaptă cu spatele, corpul a început să depună grăsimea pe partea de sus a spatelui ca să balanseze centrul de greutate al corpului. Deci am nevoie să îmi corectez postura şi să lucrez muşchii spatelui mai mult. 

 

Deocamdată fac exerciţii simple pentru abdomen, atâta e maximul de mişcare de care sunt în stare. Iar azi dacă nu plouă voi merge la alergare. Să caut ceva exerciţii pentru muşchii spatelui, să-i tonific un pic, să stau mai dreaptă.

 

@mia E greu când ai copil mic, chiar simţi că nu ai timp nici pentru tine... ştiu că şi la mine primii 2 ani de bebeluşenie au fost crunţi. Daca mai şi alăptezi, atunci corpul cere mai multă mâncare decât în mod normal şi combinat cu nedormitul, oboseala şi nevoile neîmplinite ale mamei... e greu. :(
#780439 Organizarea Dietei

Postat de Primavara on 09 May 2017 - 08:54 PM

Citesc de multă vreme despre partea emoţională care mă face să mă îngraş şi după teoria lui Jon Gabriel (The Gabriel Method) problema la mine este că atâta timp cât a avea un "corp mare" mă face sa mă simt în siguranţă, nu voi putea slăbi sustenabil. Şi m-am întrebat oare de ce ar vrea subconştientul meu să mă ţină "mare", adică cu kilograme în plus?

 

- E foarte adevărat că toata copilăria m-am simţit neglijată şi am folosit mâncarea ca şi substitut pentru afecţiune.

 

- Nu m-am simţit în siguranţă mare parte din viaţa mea şi ştiu clar că prin "mărime" încercam să compensez fragilitatea mea interioară.

 

- Pe de altă parte, colăceii mă fac să mă simt protejată, în cocoon-ul meu, departe de realitate.

 

- Când nu aveam kilograme în plus îmi era foarte greu să trec pe lângă grupuri de băieţi, comentariile lor mă făceau să mă simt hărţuită şi cumva inconştient am decis că prin îngrăşare voi deveni invizibilă pentru ei.

 

Aşa că mă întreb, conform teoriei lui Jon Gabriel: Am ajuns eu în punctul acela al vieţii în care a fi slabă este echivalent cu a mă simţi în siguranţă?
#780304 Organizarea Dietei

Postat de Primavara on 05 May 2017 - 01:53 PM

ok, mulţam fain, mă documentez acum.
#779966 Jurnal

Postat de Primavara on 23 April 2017 - 05:10 PM

Succes în tot ce ţi-ai propus! :cheer:

Sună bine partea cu reprizele de sport!
#779884 Jurnalul Meu Manniucu

Postat de Primavara on 20 April 2017 - 04:33 PM

scuze, abia acuma am înţeles cum funcţionează.

 

Deci, ziua bună, Manniucu! :give_rose:
#779883 Jurnal

Postat de Primavara on 20 April 2017 - 04:28 PM

Acum m-am prins cu numele, mulţumesc de explicaţii!

Sună foarte interesant dieta vegană, te înţeleg de ce îţi prieşte, probabil te simţi uşoară şi plină de energie. Şi eu mai am probleme cu somnul, mă ajută foarte mult să beau ceai de obligeană, care e o rădăcină cu acţiune foarte puternică pe sistemul digestiv şi nervos. Mult succes şi felicitări pentru kilogramele slăbite până acum! :*
#779879 Jurnal

Postat de Primavara on 20 April 2017 - 01:17 PM

Bună, Soparla! Am venit să te salut şi să te întreb tu ce dietă ţii?

 

:floare: